Sekera štípací Hultafors Agdor 1500g [840592]

(0x)
Sekera štípací Hultafors Agdor 1500g [840592].jpg
Akční
Štípací sekera s rovným topůrkem. Je vhodná pro štípání větších špalků. UPOZORNĚNÍ: Vážení zákazníci, v souvislosti s reorganizací kovárny v Hults Bruku bude letos často docházet k tomu, že více modelů seker nebudeme mít skladem. Případná doba doručení se tedy můžete protahovat.
Výrobce
Hultafors
Záruka
24 měsíců
Kód
840592
P/N
840592
Hmotnost
1,5 kg
Dostupnost
naskladnění zpravidla do 3 dnů →
Naše cena s DPH
3 595,00 Kč/ks
Naše cena bez DPH
2 971,00 Kč/ks
  • Splátková kalkulačka Essox
ks

Popis

Štípací sekera Hultafors AGDOR s rovným 750mm topůrkem a hlavou hmotnosti 1500g. Hlava je vykovaná z oceli, která je následně pískována a nakonec ošetřena bezbarvým lakem. Sekera je vhodná na štípání větších špalků.

 

  • Sekera je ručně kovaná ze švédské oceli tradiční metodou používanou od roku 1697.
  • Postupným kováním dochází ke zhuštění oceli a tím i ke zvýšení odolnosti sekery.
  • Hlava je částečně kalená u ostří, kde je nejtvrdší a kde ji lze brousit, aniž by došlo ke snížení odolnosti ostří.
  • Topůrko je vyrobeno ze dřeva ořechovce bílého, hickory a je ošetřeno lněným olejem.

 

Na topůrka se používá výhradně dřevo z ořechovce bílého, který roste v Severní Americe e je znám jako Hickory. Topůrko je po nasazení dále fixováno dřevěným a ocelovým klínkem.

 

Sekera předurčená ke štípání. Ostří proniká do dřeva a příčná hrana vytvořená kovářem trhá špalek při minimálním tření kovu o dřevo. Štípací efekt je v poměru k váze sekery obrovský, což znamená veliké usnadnění práce.

 

Péče o sekeru:

Sekera je odolný nástroj, který snese drsné zacházení. Přesto by jí měl uživatel věnovat trochu péče. Naučte se sekeru po používání vždycky očistit a osušit ještě před tím, než ji dáte do pouzdra. Pokud nebudete sekeru delší dobu používat, namažte jí trochu vazelínou nebo olejem, abyste zabránili rezivění.

 

Ostří je částí, která se nejvíc opotřebovává. Proto je dobré ostří čas od času nabrousit, k čemuž nejlépe poslouží vlhký pískovec. Abyste zachovali plnou funkčnost sekery, je důležité, abyste udržovali původní výbrus ostří. Bruste proto rovnoměrně celé ostří po obou stranách.

 

Otřepy a škrábance vzniklé při broušení odstraníte ostřením. Jemný brousek navlhčete vodou nebo olejem a krouživými pohyby přejíždějte po ostří. Aby Vám ostří nepoškodily částečky oceli ulpívající na brousku, pravidelně jej čistěte a otírejte.

 

Opravdu dokonalého ostří dosáhnete závěrečným honováním na koženém pásku. Sekery z Hults Bruku představují prvotřídní ruční práci. Správné používání zajišťuje jejich vysokou životnost. Pokud by došlo k poškození sekery kvůli výrobní vadě, vyměníme Vám ji za novou, bez ohledu na to, kdy se případná vada projeví.

 

Sekery nikdy nepoužívejte jako kladivo a ani je nepoužívejte jako klín, do kterého byste tloukli kladivem. Mohlo by se stát, že byste si sekeru zničili.

Parametry

Parametry produktu  Sekera štípací Hultafors Agdor 1500g [840592]

Výrobce
HULTAFORS
Hmotnost
1500 g
Délka
750 mm

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

0

Hodnotilo 0 uživatelů

5
4
3
2
1

Články