Cukroměry, Lihoměry, Moštoměry, Refraktometry
Cukroměr (na kvas) měří zbytkový cukr v kvasu (koncentrace sacharózy s vodou) v hmotnostním zlomku. Najdete u nás cukroměry 0-10, 0-20, 0,30 s teploměrem i bez teploměru.
Kvasná zátka se používá při kvašení (např. piva nebo vína) a umožňuje únik kvasných plynů (CO²) z kvasné nádoby, ale nepustí vzduch dovnitř - tím předchází kontaminaci bakteriemi. Máme jak plastové, tak skleněné kvasné zátky.
Lihoměr měří obsah alkoholu v destilátu (ethanol s vodou) v objemovém zlomku. Nabízíme jak lihoměry 0-70 s teploměrem i bez teploměru, tak lihoměry 0-90 s teploměrem i bez teploměru.
Moštoměr měří koncentraci zkvasitelných cukrů v moštu v zlomku (kg/hl). Moštoměr 10-30 s teploměrem i bez teploměru.
Podkategorie
Lihoměr 0-70 % (s teploměrem)
Cukroměr 0-30% (bez teploměru)
Cukroměr 0-20 % (bez teploměru)
K měření zbytkového cukru v kvasu.
Cukroměr 0-10% (bez teploměru)
Moštoměr 10-30% (bez teploměru)
Vínoměr 0-25%
Ke zjištění cukernatosti v ovocné šťávě, nebo cukrovém roztoku.
Refraktometr (víno a ovoce)
Moštoměr 10-30% (s teploměrem)
Lihoměr 0-90% (bez teploměru)
Lihoměr 0-70% (bez teploměru)
Lihoměr 0-90 % (s teploměrem)
Cukroměry, Lihoměry, Moštoměry, Refraktometry
Refraktometr měří vlastnosti kapaliny pomocí lomu světla. Nabízíme refraktometry ke zjištění cukernatosti v ovocné šťávě či cukrovém roztoku nebo ke zjištění cukernatosti medu.
Odměrné válce je ideální v kombinaci s cukroměrem, lihoměrem nebo vínoměrem. Dá se ovšem použít i k odměřování chemikálií při postřiku stromů atd. Máme plastové i skleněné odměrné válce se stupnicí 250 ml, 500 ml a 1 000 ml (1 l).
Vínoměry měří obsah alkoholu ve víně, ale lze použít i k měření alkoholu v moštech.